Povzetek

Da bi dobila finančna sredstva za svoje znanstveno delo, Alma pristane na sodelovanje pri nenavadni raziskavi. Tri tedne bo morala preživeti z robotom, zasnovanim tako, da ustreza vsem njenim predstavam o idealnem življenjskem partnerju. Alma spozna Toma, stroj v človeški podobi, ustvarjen le zato, da jo osreči …

Pravi moški je igriva in duhovita zgodba o ljubezni, hrepenenju in o tem, kaj nas dela ljudi. Dobitnik berlinskega srebrnega medveda za glavno žensko vlogo, otvoritveni film zadnjega Liffa in prejemnik nagrade žirije Art kino mreže Slovenije.

IMDB 7,1; Metascore 78; Rotten Tomatoes: Preverjeno sveže! Kritika 96%, občinstvo 83%; 9 nagrad in 13 nominacij; Liffe 2021.

“Premišljena, pronicljiva in prijetna znanstvenofantastična romantična komedija, ki na duhovit način raziskuje in ugotavlja, da t. i. ‘popolno življenje’ ne obstaja in da mora za dosego samorealizacije človek biti v stiku s celo paleto čustev, ki naredijo naša življenja zares dragocena in unikatna.” – Nagrada Art kino mreže Slovenije.

»Pravi moški je tako zelo nežno zabaven, da še opazite ne, kako poveden je, dokler se ne odvrti »odjavna špica« – Stephanie Zacharek, TIME magazin

NAJHITREJE DO FILMA FILMOTEKA.EU SPLETNA TRGOVINA S FILMI

Slike in napovednik

1 videos 3 photos

Komentiraj