Povzetek

Bruno in Malik že dvajset let živita v čisto posebnem svetu. Prvi vodi organizacijo, ki skrbi za avtistične otroke in mladostnike, drugi pa mlade iz revnih četrti usposablja za spremljevalce »posebej težavnih« posameznikov. Ko inšpekcija pod drobnogled vzame Brunovo organizacijo, ki deluje mimo zakona, in ji zato grozi zaprtje, se skozi zgodbo začnejo porajati vprašanja o tem, kam napotiti težavnejše primere, katere so vse ostale organizacije že zavrnile, in ali so posamezniki, kot je Bruno, res edino zatočišče za tiste, pri katerih sistem odpove.

IMDB: 7,4; 2 nagradi in 11 nominacij; San Sebastian (najboljši film), Hamburg 2019, Cannes 2019 (zaključni film festivala)

Film, ki se težke teme loteva s toplino in humorjem, sta po resničnih dogodkih posnela Éric Toledano in Olivier Nakache, režiserja uspešnice Prijatelja (Intouchables, 2011). Dobitnik nagrade občinstva v San Sebastiánu.

Bruno in Malik že dvajset let skrbita za avtistične otroke in težavne mladostnike ter pri tem ohranjati človečnost, toplino in humor.

»Čudovit film. Poglejte ga. Avtizem ni lahkotna tema Redki avtorji znajo narediti ganljive in močne zgodbe in spretno krmariti med komičnim in tragičnim.« Hannah Brown, Jerusalem Post

»Najini filmi vedno govorijo o neobičajnih srečanjih. Pričujoči pa ima prav posebno razsežnost: kako ljudje, ki komunicirajo malo ali pa sploh nič in veljajo za ‘nenormalne’, uspejo pripraviti tako imenovane ‘normalne’, da spet začnejo komunicirati.« – Éric Toledano

NAJHITREJE DO FILMA FILMOTEKA.EU SPLETNA TRGOVINA S FILMI

Slike in napovednik

1 videos 3 photos

Komentiraj