Povzetek

Peter von Kant je uspešen filmski režiser. Živi skupaj s pomočnikom Karlom, ki ga rad zaničuje in ponižuje, čeprav mu ta izkazuje popolno predanost. Petrova najboljša prijateljica je Sidonie, slavna igralka in njegova nekdanja umetniška muza. Ko mu nekega večera predstavi mladega Amirja, se Peter v trenutku zaljubi v privlačnega mladeniča in mu na široko odpre vrata v svet filmske industrije. A ko Amir postane slaven in ne potrebuje več uslug vplivnega filmarja, se je razočarani Peter prisiljen soočiti z osamljenostjo in lastnimi demoni.

S Fassbinderjevim delom Grenke solze Petre von Kant navdihnjena satira je duhovit pogled za kuliso zvezdništva, ki raziskuje razmerja moči v odnosu med vplivnim umetnikom in njegovo muzo.

Metacritics: 63; Rotten Tomatoes: Preverjeno sveže: Kritika 76%;

Igral v Kinodvoru, na festivalu LGBT filma in na Liffe 2022.

Marcel Štefančič, jr, Mladina: ZA-

»Osupljivi novi film Françoisa Ozona, Peter von Kant, je poklon briljantnemu nemškemu režiserju Rainerju Wernerju Fassbinderju … Ozon je pogumno preoblikoval Fassbinderjev film in ga povezal z njegovim burnim osebnim in profesionalnim življenjem … Rezultat je pravi filmski čudež …« – Frank J. Avella, Edge Media Network

NAJHITREJE DO FILMA FILMOTEKA.EU SPLETNA TRGOVINA S FILMI

Slike in napovednik

1 videos 3 photos

Komentiraj