Povzetek

Maria Enders, igralka na vrhuncu mednarodne kariere, je pri osemnajstih letih zaslovela z vlogo Sigrid, privlačne, a brezobzirne mladenke, ki omreži svojo šefinjo Heleno in jo nazadnje pripelje do samomora. Dvajset let kasneje Maria prejme povabilo za nastop v ponovni uprizoritvi igre, a tokrat v vlogi starejše Helene. Polna dvomov se z zvesto asistentko Valentine odpravi na vaje v odmaknjeno alpsko vasico Sils Mario. Vloga Sigrid je pripadla mladi in razvpiti hollywoodski zvezdnici in Maria se nenadoma znajde na drugi strani zrcala, iz oči v oči z mladenko, ki je pravzaprav neprijeten odsev nje same.

Meditacija o času in o tem, kako se spopadamo z njegovim minevanjem. Preplet resničnosti in fikcije, v katerem se soočijo ikona evropskega avtorskega filma Juliette Binoche ter hollywoodski zvezdnici Kristen Stewart in Chloë Grace Moretz.

IMDB: 6,7; Rotten Tomatoes: Preverjeno sveže!; Metacritic 78; 19 nagrad & 42 nominacij

»/…/ zadržana, fino modulirana psihodrama. /…/ Juliette Binoche pod Assayasovo odločno režijo uprizori enega svojih največjih, najmanj samozadostnih nastopov. Kristen Stewart pa znova pokaže, zakaj sodi med najboljše igralke svoje generacije.« – Gavin Smith, Film Comment

»Assayasov pristop je subtilen, njegova režija pa briljantna.« – Manohla Dargis, The New York Times

Slike in napovednik

1 videos 3 photos

Komentiraj