Povzetek

Šestnajstletna Mary dneve preživlja med prebiranjem zgodb o duhovih in sanjarjenjem na grobu svoje matere. Njena mati je slovita pisateljica in borka za ženske pravice Mary Wollstonecraft. Nekega dne na zabavi spozna enaindvajsetletnega Percyja Shelleyja, takrat že uveljavljenega pesnika – in zloglasnega ženskarja. Maryjin oče, znameniti anarhistični filozof William Godwin, ne odobrava hčerine zveze s poročenim moškim. Mary s Percyjem pobegne od doma, s seboj pa vzame še polsestro Claire. Divja spirala veseljačenja, revščine in nebrzdanih strasti doseže vrhunec v švicarski vili ekscentričnega lorda Byrona. Tam se Mary sooči s svojimi demoni in spočne Frankensteina.

Mary Shelley je razkošna biografska drama o pisateljičinem burnem ljubezenskem razmerju, ki ga je prelila v enega najvplivnejših gotskih romanov vseh časov: zgodbo o Frankensteinu. Film prve režiserke Savdske Arabije, Haife Al-Mansour (Zeleno kolo), je obenem brezčasna pripoved o mladi ženski, ki se upre družbenim konvencijam, da bi poiskala svojo lastno pot.

Igral: v  Kinodvoru oz. v kinih Art kino mreže Slovenije

»Kakšno življenje, kakšna zgodba!« – Deadline

»Film, ki inteligentno lovi ravnotežje med romantično dramo in biografijo.« Allan Hunter, Screen International

»Mary Shelley je razkošen spektakel, prepojen z barvami in visceralno močjo narave. S čutnostjo mladih ljubimcev ter silovitimi občutki izgube in izdajstva«.– Deborah Young, The Hollywood Reporter

Slike in napovednik

1 videos 3 photos

Komentiraj