Povzetek

Bosna, 1993. Srbski vojak Marko je v družbi prijateljev, ko opazi tri soborce, ki surovo pretepajo muslimanskega civilista Harisa. Marko posreduje in ga reši, a vojaki se spravijo nadenj in ga pretepejo do smrti. Leto 2005. K Harisu, ki si je medtem ustvaril družino v Nemčiji, se v begu pred nasilnim možem zateče Markovo bivše dekle … V Beogradu se Markov najboljši prijatelj Nebojša, zdaj ugleden kirurg, sooča z dilemo, ko se na njegovi operacijski mizi znajde vodja trojice vojakov … K Markovemu očetu, ki v Trebinjah gradi cerkev, s prošnjo za delo pristopi mladenič, za katerega se izkaže, da je sin enega izmed morilcev …

Film, navdihnjen z resničnim dogodkom, preplete usode ljudi, ki jih je za vedno zaznamovalo junaško dejanje iz preteklosti. Krogi so najbolj nagrajevan srbski film preteklega leta, dobitnik posebne nagrade žirije v Sundanceu, nagrade ekumenske žirije v Berlinu in nagrade občinstva v Sarajevu.

IMDB: 7,8; 10 nagrad in 5 nominacij; festivali, nagrade Svetovna premiera in posebna nagrada žirije – Sundance 2013. Nagrada ekumenske žirije v sekciji Forum – Berlin 2013. Nagrada občinstva – Sofija 2013. Zlata arena za najboljšo manjšinsko koprodukcijo, najboljšo režijo in najboljšega igralca, diploma Hrvaškega društva filmskih kritikov – Pulj 2013. Nagrada občinstva – Sarajevo 2013. Srbski kandidat za najboljšega tujejezičnega oskarja 2014. Portorož 2013. LIFFe 2013.

VOJNA, LJUBEZEN IN BLAZNOST

NAJHITREJE DO FILMA FILMOTEKA.EU SPLETNA TRGOVINA S FILMI

Slike in napovednik

1 videos 3 photos

Komentiraj