Povzetek

Španski politik, ki se je do bogastva dokopal podlo in nezakonito, po medijskem razkritju njegovih mahinacij uporabi vsa sredstva, da bi odnesel celo kožo.

Vplivnemu lokalnem politiku Manuelu se obeta skorajšnji skok v državno politiko, toda ko neki časopis objavi novico o korupcijski aferi, v katero je vpleten, je njegovega idiličnega življenja v hipu konec. Manuela njegova stranka nemudoma izobči in naenkrat mu obrnejo hrbet prav vsi, ki so si še pred nekaj urami prizadevali postati njegovi najboljši prijatelji. Da bi se izognil zaporni kazni, pa je Manuel pripravljen uničiti življenje številnih ljudi.

KRALJI PADAJO. KRALJESTVA OSTANEJO.

“Sprva smo hoteli govoriti o političnem razredu in njegovem pretežnem pomanjkanju etike. Navsezadnje pa je bilo pomembneje premisliti, kako se to pomanjkanje prenaša na družbo. Imamo politike, ki si jih zaslužimo. Dejstvo, da je Donald Trump predsednik ZDA, zrcali razvoj ameriške družbe, njene želje, njene strahove. To ni naključje.” (Rodrigo Sorogoyen)

32 nagrad & 28 nominacij; Liffe 2019;

Nagrade: nagrade goya 2019 (najboljša moška vloga, najboljša stranska moška vloga, najboljša režija, najboljši izvirni scenarij), San Sebastian 2018, Toronto 2018

NAJHITREJE DO FILMA FILMOTEKA.EU SPLETNA TRGOVINA S FILMI

Slike in napovednik

1 videos 3 photos

Komentiraj