Povzetek

Zima 1968. Legendarna zvezdnica – igralka in pevka Judy Garland (Renée Zellweger) prihaja v London, da bi nastopila v znamenitem klubu The Talk of the Town. Minilo je 30 let, odkar je v Čarovniku iz OZ-a s pesmijo Over the Rainbow zablestela v vlogi mlade Doroteje, a če je njen glas z leti nekoliko oslabel, je njegova dramatična intenzivnost le še narasla. Serija koncertov je vnaprej razprodana. Iz nje žarijo duhovitost in toplina in videti je, da bo flirtanje z Mickeyjem Deansom obrodilo sadove… bo on njen 5. mož? In vendar je Judy krhka in ranljiva. Potem ko je delala 45 let – od svojega drugega leta, je utrujena in izčrpana, preganjajo jo spomini na ukradeno otroštvo, ki ji ga je vzel Hollywood. Želi si predvsem to, da bi bila spet doma s svojimi otroki. Ali je v njej še dovolj moči da nadaljuje?

Upodobitev legendarne igralke in pevke je Renée Zellweger poleg kritiške hvale prinesla zlati globus, BAFTO in nominacijo za oskarja.

Oskar za glavno žensko vlogo.

IMDB: 7; Rotten Tomatoes: Preverjeno sveže!

Judy Garland: Legenda izza mavrice.

»Film si je vredno ogledati že samo zaradi bravuroznega nastopa Renée Zellweger. Ena najboljših igralskih predstav leta.«
– Peter Travers, Rolling Stone

Slike in napovednik

1 videos 3 photos

Komentiraj