Povzetek

Med odraščanjem v sirotišnici se med Voichito in Alino splete tesno prijateljstvo. Pri devetnajstih Alina odide k rejniški družni in kasneje na delo v tujino. Voichita najde zatočišče v pravoslavnem samostanu. Postane nuna. Čez leta se Alina vrne. Upa, da bosta z Voichito končno zaživeli skupaj. A ta se ne bo zlahka odpovedala novi družini. Našla je Boga in v ljubezni ni močnejšega tekmeca… Alina se z vsemi močmi požene v neenaki boj, da bi dobila prijateljico nazaj.
Ljubezensko zgodbo v odmaknjenem samostanu, je navdahnil primer eksorcizma, ki je pred leti polnil stolpce romunskih časopisov. Po besedah avtorja govori film »o ljubezni in svobodni volji, o napakah, storjenih v imenu vere, in o najhujšem grehu izmed vseh: grehu brezbrižnosti«. Režiser, dobitnik zlate palme za 4 mesece, 3 tedne in 2 dneva, je v Cannesu tokrat slavil z nagradami za najboljši scenarij in najboljši igralki.

… o velikem, strašnem hladu neke hiše, o neodgovornosti in brutalni malomarnosti teh, ki odločitve vedno prepuščajo drugim… (Marcel Štefančič jr: zelo za – )
Zlate palme za glavni igralki in scenarij; nominacija za najboljši evropski scenarij + 5 nagrad & 15 nominacij; IMDB: 7,6;
Najhujše napake so v srcu najboljše vere. Sploh, če bi naj bila edina.
Ljubezen DA…a le in zgolj – v Božjem Imenu!

Režija & scenarij: Cristian Mungiu ;
Igrajo: Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Valeriu Andriuță, Dana Tapalagă,;

Slike in napovednik

1 videos 3 photos

Komentiraj